"BioVegan" Raugas, ekologiškas (20 g)
„Biovegan“ ekologiškas raugas puikiai tinka kepiniams be mielių. Pagamintas nenaudojant mielių. Raugas švelnus, todėl tinka turientiems ir jautresnį skrandį. Tinka veganams.
Saugus apmokėjimas internetu.
Aprašymas
„Biovegan“ ekologiškas raugas puikiai tinka kepiniams be mielių. Pagamintas nenaudojant mielių. Raugas švelnus, todėl tinka turientiems ir jautresnį skrandį. Tinka veganams.
Gaminimas:
Paruošimas: 1 pakelis „Biovegan“ raugo, 550 g pilno grūdo miltų, 1 a.š. jūros druskos, 500 g šilto vandens, riebalų formai ištepti.
1. Į aukštą indą supilkite pakelio turinį ir pamažu plakdami šluotele pilkite 350 ml šilto vandens. Tada mediniu šaukštu (jokio metalo) įmaišykite 300 g miltų, viską išmaišykite iki tolygios masės ir apibarstykite miltais. Indą gerai uždenkite rankšluosčiu. Laikykite 12 valandų šiltoje vietoje, pastovioje 30-35°C temperatūroje (patikrinkite termometru).
2. Į užraugtą tešlą pilkite 150 ml šilto vandens. Tada įmaišykite 150 g miltų ir galiausiai viršų apibarstykite miltais. Uždengtą ir gerai supakuotą vėl palikite 5-8 valandoms šiltoje vietoje (30-35°C). Tešla turėtų padvigubėti.
3. Pabaigai į tešlą įmaišykite 100 g miltų ir 1 a.š. jūros druskos. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Uždengtą ir suvyniotą palikite šiltoje vietoje 2 valandoms subręsti.
4. Suformuotą duoną pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 min. 180°C temperatūroje su kaitinimu iš viršaus ir apačios su vėjeliu. Duoną išimkite iš formos, atvėsinkite ant grotelių. Svarbu laikytis tikslių nurodymų dėl laiko ir temperatūros.
Sudedamosios dalys: ekologiški kukurūzų miltai, raugo bakterijos.
Maistinė vertė:
Energinė vertė: 100 g - | 1609 kJ / 379 kcal |
Riebalai | 0,5 g |
- iš jų sočiųjų riebalų rūgščių | 0,1 g |
Angliavandeniai | 93 g |
- iš jų cukrų | 0,5 g |
Baltymai | 0,5 g |
Druska | < 0,10 g |
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje, vengti tiesioginių saulės spindulių.