Šilkinė žiedinių kopūstų košė
Šilkinė žiedinių kopūstų košė
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
1 mažo žiedinio kopūsto;
1 puodelio vištienos sultinio;
⅕ puodelio parmezano;
⅕ puodelio šviežių svogūnų laiškų;
druskos, pipirų.
Paruošimas:
1. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais.
2. Į gilią keptuvę pilkite sultinį ir sudėkite ten kopūstus. Iš pradžių užvirkite, o po to, pridengę dangčiu, troškinkite mažoje kaitroje 15-20 minučių.
3. Kiaurasamčiu išimkite žiedinius kopūstus iš sultinio ir sudėkite trinti į virtuvinį kombainą. Trinkite iki vientisos, švelnios masės.
4. Sutarkuokite parmezaną ir įmaišykite jį šaukštu į kopūstų piure. Berkite smulkintus svogūnų laiškus ir paskaninkite prieskoniais.
5. Patiekite šiltą ir, geriausiai, iškart.
Tam, kad žiedinių kopūstų košė būtų švelni, nepervirkite kopūsto sultinyje. Jei neturite virtuvinio kombaino, arba turite ir tingisi traukti ir konstruoti, čia puikiai pasitarnaus rankinė bulvių grūstuvė.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 10% (1 g)
Riebalai: 54% (2 g)
Baltymai: 36% (3 g)
Kcal: 33