Mėlynių ledai
Mėlynių ledai
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 90 minučių
Jums reikės:
75 ml riebios plakamosios grietinėlės;
1 kiaušinio trynio;
⅙ šaukštelio vanilės ekstrakto;
⅙ šaukštelio malto kardamono;
⅙ nutarkuotos citrinos žievelės;
75 g maskarponės sūrio;
50 g šaldytų mėlynių.
Paruošimas:
1. Išplakite grietinėlę.
2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius, vanilę, kardamoną ir tarkuotą citrinos žievelę iki purumo. Įmaišykite maskarponės sūrį. Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę
3. Į mišinį suberkite pusiau atšildytas mėlynes ir išmaišykite. Supilkite mišinį į indą su dangčiu ir įdėkite į šaldiklį.
4. Maišykite ledus kas 15 minučių, kol jie sutvirtės. Tai truks apie 1-1,5 valandos.
Vietoje mėlynių galite rinktis gervuoges ar braškes. Vietoje grietinėlės pilkite kokosų pieną, įberkite kokoso drožlių ir turėsite kokosinius ledus.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 7% (6 g)
Riebalai: 87% (31 g)
Baltymai: 6% (5 g)
Kcal: 317