Varškės apkepas
Varškės apkepas
Porcijų skaičius: 5 | Paruošimo laikas: 60 minučių
Jums reikės:
400 g riebios varškės;
100 g maskarponės;
100 g kokosų miltų;
100 g riebios, plakamosios grietinėlės;
Saldiklio (kiek norisi saldumo);
4 kiaušinių.
Paruošimas:
1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius išsukite su saldikliu ir maskarpone.
2. Į trynių masę įsukite varškę. Pilkite grietinėlę. Viską išplakite virtuviniame kombaine arba plakikliu.
3. Po truputį pilkite kokosų miltus. Gerai išplakite.
4. Šaukštu, labai atsargiai, įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Visą masę sukrėskite į riebalais pateptą ir kokosų miltais pabarstytą kepimo indą.
6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Varškės apkepo purumui užtikrinti, reikėtų gerai išplakti kiaušinio baltymus. Jei norite, kad kiaušinių baltymai gerai išsiplaktų, rinkitės kambario temperatūros kiaušinius. Baltymus be galo atidžiai ir rūpestingai atskirkite nuo trynių. Indai bei plakimo įrankis turi būti švarūs bei sausi. Bet koks riebalas gali sugadinti baltymų sklandų plakimą.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 12% (11 g)
Riebalai: 64% (24 g)
Baltymai: 24% (21 g)
Kcal: 342