Sūrio pyragas su mėlynėmis
Sūrio pyragas su mėlynėmis
Porcijų skaičius: 12 | Paruošimo laikas: 50 minučių
Jums reikės:
Pagrindui:
1 ½ puodelio migdolų miltų;
⅓ puodelio ištirpinto sviesto;
1 kiaušinio;
⅓ puodelio saldiklio Stevia;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto.
Įdarui:
450 g kreminio sūrio;
⅓ puodelio grietinės;
½ puodelio saldiklio Stevia;
2 kiaušinių;
2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
1 šaukštelio šviežiai spaustų citrinų sulčių;
1 puodelio mėlynių (šviežių arba šaldytų).
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Virtuviniu kombainu išmaišykite visus pagrindo ingredientus.
3. Į kepimo indą įklokite kepimo popierių ir dėkite tešlą. Paspauskite ir išlyginkite sudrėkintomis rankomis.
4. Išmaišykite kreminį sūrį. Maišant, po vieną įmuškite kiaušinius. Dėkite vanilės ekstraktą, saldiklį ir grietinę. Gerai išmaišykite.
5. Gautą sūrio masę sukrėskite ant iškloto pagrindo. Išlyginkite mentele.
6. Mėlynes sutrinkite su citrinos sultimis ir paskirstykite ant sūrio masės. Kad gautumėte susimaišiusių sūrio masės ir mėlynių spalvų vaizdą, skirstykite uogas peilio viršūnėle.
7. Kepkite orkaitėje 40-45 minutes. Pyragas gali atrodyti ne visai iškepęs. Taip turi būti.
8. Iškepusį pyragą, palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas ir laikykite kol norėsite gardžiuotis. 9. Papuoškite plakta grietinėle ir mėlynėmis. Tokio tipo pyragą galite užsišaldyti kameroje ir turėti atsargų netikėtiems svečiams pavaišinti ar užsimanius kokio deserto. Saldiklį visada galite dėti pagal skonį. Taip pat šį pyragą galite gaminti su avietėmis ir juoduoju šokoladu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (5 g)
Riebalai: 84% (26 g)
Baltymai: 10% (7 g)
Kcal: 295