Brokolių, čederio sūrio ir šoninės sriuba
Brokolių, čederio sūrio ir šoninės sriuba
Porcijų skaičius: 6 | Paruošimo laikas: 50 minučių
Jums reikės:
100 g šoninės;
4 puodelių brokolių;
1 svogūno;
200 g čederio sūrio;
2 puodelių vištienos sultinio;
2 puodelių pieno;
50 g parmezano sūrio;
2 šaukštų sviesto;
2 šaukštų kokosų miltų;
125 g riebios plakamosios grietinėlės;
2 skiltelių česnako;
druskos;
1 kajeno paprikos.
Paruošimas:
1. Pakepkite supjaustytą šoninę puode, kuriame ruošite sriubą. Kepkite kol „skaniai“ apskrus. Išimkite iš puodo.
2. Puode, kur kepė šoninė, ištirpinkite sviestą, sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Viską pakepkite apie 5minutes.
3. Įdėkite kokosų miltus ir pavirkite dar minutę.
4. Išmaišykite grietinėlę su pienu. Supilkite į puodą ir užvirkite.
5. Sudėkite tarkuotą čederio ir parmezano sūrį, gerai išmaišykite.
6. Sudėkite brokolius ir 3 minutes virkite.
7. Sudėkite šoninę ir dar 5 minutes virkite.
8. Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Supilkite vištienos sultinį, įdėkite kajeno papriką, berkite druskos ir vėl išmaišykite.
9. Virkite dar apie 30 minučių. Nepamirškite kas 5 minutes pamaišyti.
Jeigu norite sumažinti angliavandenių kiekį, į sriubą vietoje brokolių, galite įdėti keptos vištienos gabalėlių. Taip sriubos skonis truputį primins gardžiąsias Cezario salotas.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 15% (11 g)
Riebalai: 57% (40 g)
Baltymai: 28% (20 g)
Kcal: 476