Chačapuri

Chačapuri

Chačapuri

Tešlai reikės:
500g varškės;
2 kiaušiniai;
50 g fermentinio sūrio arba parmezano;
Druska;
Truputis sodos;
Mėgiamos žolelės;
Įdarui reikės:
Feta;
Džiovinti pomidorai;
Pelėsinis sūris.
Gaminimas:
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus.
2. Sumaišykite visus įdaro ingredientus.
3. Ir dabar du variantai: uždaras arba atviras. Įkaitinkite keptuvėje sviestą.
4. Uždaram variantui dėkite pusę masės, suberkite įdarą, uždenkite likusia mase. Uždenkite keptuvę, kepkite apie 15 minučių ant didesnės kaitros. Prieš apversdami būtinai palaikykite nuėmę keptuvę nuo kaitros, kad sūriai “pailsėtų”, nes kitaip apversti bus sunku.
5. Vertimo technika: uždėkite ant keptuvės lėkštę, kurios skersmuo didesnis už keptuvę ir staigiu judesiu apverskite. Čia įgudimo reikalas, turite pataikyti, kad dugnas būtų apskrudęs ir masė sukibusi.
6. Atviram chačapuri krėskite visą masę, per vidurį sluoksnį paploninkite, suberkite įdarą. Dar puikiai tiktų įmušti kiaušinį, bet tai darykite prieš baigdami kepti.
7. Prieš išimdami ir pjaustydami vėl leiskite pastovėti, kad sūriai gerai sukibtų.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Būk kietas su Keto".

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.