Focaccia duona
Focaccia duona
Jums reikės:
200 g tarkuotos mozzarellos;
50 kreminio sūrio arba varškės;
100 g migdolų miltų;
1 kiaušinis;
0,5 a.š. džiovintų svogūnų miltelių;
0,5 a.š. džiovintų česnakų miltelių;
Žiupsnelis mielių ir žiupsnelis obuolių actu nugesintos sodos;
Druskos, pipirų;
Sėklų (jei pageidaujate).
Aptepimui:
1 v.š. lydyto sviesto;
1 skiltelė kapoto česnako.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Sumaišykite visus sausus ingredientus bei nugesintą sodą.
3. Dubenyje išmaišykite mozzarella su kreminiu sūriu, dėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite po minutę, kol sūriai išsilydys vis pamaišydami. (Galite naudoti vandens vonelę)
4. Sumaišykite išsilydžiusį sūrį su sausais ingridientais.
5. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
6. Leiskite tešlai atvėsti. Geriausia būtų bent 30 min leisti jai pastovėti šaldytuve.
7. Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi užtiestą formą ir kepkite apie 12 minučių.
8. Po to aptepkite lydytu sviestu su česnaku ir leiskite apskrusti 3 minutes.
Skanu mirkyti į alyvuogių aliejų su daug česnako.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Būk kietas su Keto".