Lazanija
Lazanija
Lakštams reikės:
2 kiaušiniai;
115 g kreminės varškės;
80 g tarkuoto parmezano;
350 g tarkuotos mocarelos;
Džiovinto raudonėlio;
Česnako, svogūno miltelių.
Įdarui:
450 g maltos jautienos;
šlakelio aliejaus/ghi sviesto kepimui;
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
200 g tarkuotos mocarelos;
6 v.š. rikotos sūrio;
Džiovinto raudonėlio;
Druskos, pipirų;
Česnako, svogūno miltelių;
Džiovinto baziliko;
Itališkų prieskonių.
Gaminimas:
Lakštai:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Dubenyje išplakite kiaušinius su kreminiu sūreliu.
3. Įdėkite likusius ingredientus ir maišykite kol viskas tolygiai pasiskirstys.
4. Tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, kad gautumėte nestorą tolygų sluoksnį.
5. Kepkite 20-25 min.
6. Atvėsinkite lakštus ir supjaustykite į lygius stačiakampius (paskaičiuokite, kiek reikės stačiakampių 3 sluoksnių lazanijai pagal jūsų formą).
Įdaras:
1. Apkepkite maltą mėsą su prieskoniais.
2. Kai mėsa paruduos, sudėkite 3/4 konservuotų pomidorų (prieš tai juos susmulkinkite).
3. Patroškinkite, kol skystis nugaruos.
4. Išpilkite likusius pomidorus (susmulkintus) ant skardos, kurioje formuosite lazaniją, dugno.
Lazanija:
1. Padėkite pirmąjį lakšto sluoksnį.
2. Sudėkite 1/3 dalį mėsos, pabarstykite 1/3 mocarelos, uždėkite 3 v.š. rikotos, šią paskirstę tolygiai ant mocarelos.
3. Pakartokite dar 2 kartus, tik viršutinį sluoksnė darykite be rikotos.
4. Kepkite 20 minučių.
Beje, lakštai - nuostabiai skanūs! Rekomenduoju išsikepti ir naudoti kaip lavašą, tortiliją, supjaustyti ir patiekti su padažu užkandžiams.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Būk kietas su Keto".
Viso 4 porcijos.
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 9,58 g
Riebalai: 34 g
Baltymai: 57 g
Kcal: 486