Viščiuko krūtinėlė kreminiame pomidorų - baziliko padaže
Viščiuko krūtinėlė kreminiame pomidorų - baziliko padaže
Jums reikės:
4 krūtinėlių (arba šlaunelių mėsos, tuomet bus riebiau, bet mažiau baltymų);
Džiovinto baziliko;
Druska, pipirai;
Alyvuogių aliejaus;
1 skardinė (400 g) pomidorų savo sultyse;
1/2 puodelio sultinio arba vandens;
150 ml kokosų pieno arba grietinėlės;
2 sutraiškytos česnako skiltelės;
Šiek tiek čili pipiro miltelių;
Šviežio baziliko.
Gaminimas:
1. Vištienos krūtinėlę, jei gabaliukai labai stori, galite perpjauti per pusę išilgai.
2. Apšlakstykite ją alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, baziliku.
3. Apkepkite keptuvėje po 1 minutę iš abiejų pusių.
4. Blenderiu suplakite likusius ingredientus padažui.
5. Išimkite vištieną, supilkite į keptuvę padažą. Pakaitinkite jį kol šiek kiek nugaruos (apie 15 min).
6. Sudėkite krūtinėlę į padažą ir leiskite pasitroškinti dar 20 min.
Šį patiekalą verta gaminti vien dėl padažo! Neįtikėtinai sodrus, kreminis, su malonia aitriųjų pipirų poskonio nata, kurį norisi kabinti šaukštu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Būk kietas su Keto".
Gaunasi 4 porcijos.
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6 g
Riebalai: 20
Baltymai: 51
Kcal: 431