Žemės riešutų sviesto tortas
Žemės riešutų sviesto tortas
Ingredientai biskvitams:
100 g riešutų sviesto (naudojau su riešutų gabaliukais);
2 kiaušiniai;
100 g grietinės;
Žiupsnelis sodos;
1 v.š. kakavos;
Eritritolio (priklauso nuo to, kaip saldžiai mėgstate).
Biskvitų gaminimas:
Viską sumaišykite. Pusę masės sudėkite į formą (naudojau 18 cm skersmens tortinę) ir kepkite apie 20 min 180 laipsnių orkaitėje.
Į kitą pusę įberkite šaukštą kakavos. Pirmą biskvitą ataušinkite, o tuo metu iškepkite antrąjį.
Ingredientai kremui:
200 g maskarponės;
70 g žemės riešutų sviesto;
Pagal skonį saldiklio (aš kremui naudojau inuliną);
Vanilės.
Kremo gaminimas:
Viską gerai suplakite.
Torto gaminimas:
Susluoksniuokite tortą ir leiskite per naktį pastovėti šaldytuve. Galite nekepti atskirų biskvitų, o tiesiog ant viršaus sudėti kremą. Žodžiu – pateikiu jums biskvito ir recepto variaciją, kurią galite naudoti kartu ar atskirai. Netgi valgyti vieną kremą.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Būk kietas su Keto"