Vegetariškos keto salotos
Vegetariškos keto salotos
Porcijų skaičius: 3 | Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
2 šaukštų grietinės;
2 šaukštų majonezo;
½ šaukštelio česnako miltelių;
½ šaukštelio svogūnų miltelių;
1 šaukštelio džiovintų petražolių;
1 šaukšto pieno;
3 didelių kietai virtų kiaušinių;
110 g čederio sūrio;
3 puodelių smulkintų romėniškųjų salotų;
½ puodelio vyšninių pomidoriukų;
1 puodelio pjaustyto agurko;
1 valgomojo šaukšto Dižono garstyčių.
Paruošimas:
1. Paruoškite užpilą: plaktuvu suplakite grietinę, majonezą, svogūnų ir česnakų miltelius bei džiovintas petražoles. Įpilkite pieno ir vėl plakite. Jei padažas kiek per tirštas, pilkite dar šaukštą pieno. Tik nepamirškite pridėti pieno vertės maistingumo deklaracijoje!
2. Sluoksniuokite, ar dėkite kitaip, kaip patinka daržoves, kubeliais supjaustytą sūrį ir susmulkintus kiaušinius. Centre įkrėskite Dižono garstyčių. Šis skanėstas puikiai „suriša“ visus skonius.
3. Apšlakstykite paruoštu padažu.
Iš pateikto ingredientų kiekio paruošite 3 porcijas. Kiekvieną jų apšlakstykite 2 šaukštais pasigaminto padažo. Pasigaminus padažo, pavyzdžiui, dvigubai, galėsite sutaupyti laiko gaminant ir jį naudoti kitoms salotoms. Padažą laikyti šaldytuve. Jis tinkamas vartoti 2-3 dienas.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (4,8 g)
Riebalai: 71% (26 g)
Baltymai: 23% (16,8 g)
Kcal: 330