Kitokios vištienos salotos
Kitokios vištienos salotos
Porcijų skaičius: 4-6 | Paruošimo laikas: 45 minutės
Jums reikės:
keptos, smulkintos, apytiksliai vieno viščiuko broilerio mėsos (galima naudoti atskiras dalis: pvz.: 2 krūtinėles, 4 šlauneles, arba 3 krūtinėles, 2 šlauneles ir t.t.);
1 saujelės svogūnų laiškų;
4 saliero stiebų;
2 avokadų;
¼ puodelio citrinų sulčių;
¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų ryžių acto;
2 šaukštų majonezo;
½ puodelio petražolių lapelių;
½ puodelio smulkintų krapų;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną ir susmulkintus svogūnų laiškus bei saliero stiebus.
2. Švelniai įmaišykite 1 smulkintą avokadą ir 1 šaukštą citrinos sulčių.
3. Likusį avokadą ir citrinos sultis sutrinkite blenderiu. Pilkite alyvuogių aliejų, actą, majonezą, petražoles bei krapus. „Blenderiuokite“ viską iki vientisos masės. Turėtų gautis majonezo tirštumo kremas. Jei masė gaunasi per tiršta, įpilkite 1 ar 2 šaukštus vandens.
4. Sluoksniuokite arba maišykite su vištiena.
Rekomenduojame salotų pasigaminti daugiau. Sutaupysite laiko gaminimui kitomis dienomis. Laikykite sandariame inde šaldytuve iki pat patiekimo. Salotos, laikomos šaldytuve, tinkamos suvartoti per 2-3 dienas. Tačiau paprastai tiek neužsilieka...
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos (1/2 puodelio) maistinė vertė:
Angliavandeniai: 14% (14 g)
Riebalai: 84% (34 g)
Baltymai: 2% (3 g)
Kcal: 355