Vištienos salotos su šonine
Vištienos salotos su šonine
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
110 g šoninės;
15 g sviesto;
225 g vištienos šlaunelių mėsos;
150 g romaninių salotų;
50 g vyšninių pomidorų;
druskos ir pipirų.
Padažui:
100 ml majonezo;
¼ šaukšto česnako miltelių.
Paruošimas:
1. Pasiruoškite padažą: dubenyje sumaišykite majonezą su česnako milteliais.
2. Kepkite šoninę svieste iki norimo traškumo. Išimkite iš keptuvės. Riebalus palikite.
3. Pagardinkite vištieną druska ir pipirais, supjaustykite mažesniais gabalėliais. Kepkite keptuvėje ant šoninės išskirtų riebalų.
4. Susmulkinkite salotas ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus dėkite vištieną, šoninę, vyšninius pomidorus ir česnakinį majonezą.
Vietoj romaninių salotų galite naudoti žaliąjį kopūstą (kale). Drąsiai varijuokite ingredientais. Avokadas - visada prašom! Norite riebiau? Vyšninius pomidorus keiskite saulėje džiovintais. Pridėkite moliūgo sėklų, sezamo sėklų. Šios salotos puikiai tiks ir su kitais padažais, pavyzdžiui: Cezario, mėlynojo pelėsinio sūrio ar bernaise. Virtuvė ir KETO mitybos patiekalai - nuostabi niša reikštis.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 2% (4 g)
Riebalai: 85% (78 g)
Baltymai: 13% (28 g)
Kcal: 837