Naminė maskarponė
Naminė maskarponė
Porcijų skaičius: 2 stiklinės | Paruošimo laikas: 20 minučių (plius laikas šaldyti)
Jums reikės:
400 ml kuo riebesnės grietinėlės;
1 šaukšto citrinos sulčių.
Paruošimas:
1. Grietinėlę kaitinkite storadugniame puode mažoje kaitroje. Kai kaitinamos grietinėlės temperatūra pasieks 80 oC, tokioje temperatūroje ją pakaitinkite dar apie 3 minutes.
2. Įspauskite citrinos sultis ir pakaitinkite dar 3 minutes.
3. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti 20-30 minučių. Grietinėlė turi būti kambario temperatūros.
4. Į tankų sietą įklokite 3-4 sluoksnius marlės. Dėkite sietą virš puodo ir į jį supilkite grietinėlę. Palikite nuvarvėti per naktį šaldytuve.
5. Ryte iš sieto išimsite savo naminę maskarponę.
Laikykite maskarponę sandariame, geriausiai stikliniame inde šaldytuve. Suvartoti ją reikėtų per 3 dienas. Jei gauta maskarponė Jums per tiršta, įmaišykite šaukštą išvarvėjusių išrūgų. Beje, labai svarbu, kad grietinėlė nebūtų UAT (apdorota ultra aukštoje temperatūroje).
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Viso kiekio maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (12 g)
Riebalai: 94% (144 g)
Baltymai: 2% (8 g)
Kcal: 1380