Sviestiniai ledai su karijų riešutais
Sviestiniai ledai su karijų riešutais
Porcijų skaičius: 3 | Paruošimo laikas: 15 minučių + šaldymo laikas
Jums reikės:
1 ½ puodelio kokosų pieno;
¼ puodelio riebios plakamosios grietinėlės;
5 šaukštų sviesto;
¼ puodelio smulkintų karijų;
25 lašų stevijos;
¼ šaukštelio ksantano dervos.
Paruošimas:
1. Sviestą ištirpinkite vidutinėje kaitroje iki švelniai rudos spalvos.
2. Į sviestą pilkite grietinėlę, saldiklį ir smulkintas karijas. Išmaišykite.
3. Į dubenį supilkite kokosų pieną ir dėkite ksantano gumą. Išmaišykite. Pilkite sviesto mišinį. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
4. Masę dėkite į šaldiklį ir šaldykite, geriausiai, per naktį.
Karijas paprastai susmulkinsite jas įdėję į maišelį ir padaužę mėsai plakti skirtu plaktuku arba patrynę kočėlu. Kaip ir daugelis ledų, skaniausi šie ledai gaminami ledų gaminimo aparatu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 5% (4g)
Riebalai: 93% (37g)
Baltymai: 2% (2g)
Kcal: 357