Vištienos salotos su česnakiniu žolelių sviestu
Vištienos salotos su česnakiniu žolelių sviestu
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
370 g vištienos krūtinėlių;
1 šaukšto sviesto arba alyvuogių aliejaus;
110 g lapinių salotų arba špinatų;
druskos ir pipirų.
Žolelių sviestui:
75 g sviesto (kambario temperatūros);
½ česnako skiltelės;
¼ šaukštelio česnako miltelių;
30 ml šviežių petražolių;
½ šaukšto citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos.
Paruošimas:
1. Gerai sumaišykite visus žolelių sviesto ingredientus.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite vištieną vidutinėje kaitroje. Baigiant kepti, sumažinkite kaitrą, kad vištiena neišsausėtų. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Patiekite vištieną su lapiniais žalumynais, o ant viršaus uždėkite daug žolelių sviesto.
Žolelių sviesto galite pasigaminti daugiau ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Jis nuostabiai tinka su mėsa - išbandykite su įvairiais kepsniais.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 1% (2 g)
Riebalai: 71% (70 g)
Baltymai: 28% (63 g)
Kcal: 898