Brokolių salotos
Brokolių salotos
Porcijų skaičius: 10 | Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
8 puodelių brokolių;
¼ puodelio smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
½ puodelio saulėgrąžų, moliūgų sėklų ar jų mišinio;
110 g čederio sūrio;
¾ puodelio majonezo;
5 šaukštelių eritritolio saldiklio;
2 šaukštelių obuolių acto;
druskos, pipirų;
230 g šoninės.
Paruošimas:
1. Dubenyje sumaišykite brokolius, susmulkintus Jums „skaniausiais“ gabalėliais, raudonąjį svogūną, pasirinktas sėklas ir sūrį, supjaustytą kubeliais.
2. Paruoškite salotų užpilą: iki vientisos masės išmaišykite majonezą, saldiklį ir obuolių actą. Galite naudoti mikserį.
3. Sumaišykite paruoštą užpilą su daržovėmis.
4. Ant viršaus dėkite apkeptą susmulkintą (arba ne) šoninę.
5. Pagardinkite druska bei pipirais.
6. Nenusikąskite liežuvio!
Prieš dedant šoninę, salotoms leiskite „pailsėti“ apie 3 val. Iš pradžių gali pasirodyti, kad užpilo mažai. Tačiau, po 3 „poilsio“ valandų, salotos puikiai išsimarinuoja, skoniai „susidraugauja“.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos (1/2 puodelio) maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (4 g)
Riebalai: 82% (25 g)
Baltymai: 12% (8 g)
Kcal: 266