Užkepta žiedinių kopūstų košė
Užkepta žiedinių kopūstų košė
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
500 g žiedinio kopūsto;
120 g grietinės;
1 puodelio tarkuoto čederio;
2 juostelių šoninės;
svogūnų laiškų;
3 šaukštų sviesto;
¼ šaukštelio česnakų miltelių;
druskos, pipirų.
Paruošimas:
1. Susmulkinkite žiedinius kopūstus žiedynais. Dėkite juos į dubenį, tinkamą mikrobangų krosnelėje kaitinti, pilkite keletą šaukštų vandens ir, uždengę maistine plėvele, pašildykite mikrobangų krosnelėje 5 - 8 minutes. Išpilkite likusį vandenį ir kelias minutes palikite pilnai išdžiūti. Jei neturite mikrobangų krosnelės, žiedinius kopūstus išgarinkite garų puode. Tik tada teks stipriau nusunkti likusį vandenį.
2. Sutrinkite žiedinį kopūstą virtuviniu kombainu ar trintuvu. Dėkite sviestą, česnako miltelius ir grietinę. Išplakite.
3. Dėkite didesnę dalį svogūnų laiškų, didesnę dalį čederio ir išmaišykite šaukštu. Įberkite druskos ir pipirų. Masę dėkite į kepimo indą.
4. Supjaustykite šoninę kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje. Užbarstykite kubelius ant žiedinių kopūstų masės. Taip pat berkite likusius svogūnų laiškus bei čederį.
5. Dėkite indą į mikrobangų krosnelę kelioms minutėms, kad išsilydytų sūris. Arba pašaukite į 180 oC įkaitintą orkaitę.
Kepant vištieną, kad jos gabalėliai būtų kuo mažiau sulipę, rekomenduojame viso kiekio į keptuvę iškart nedėti. Pakepkite vieną pusę kiekio, tada - kitą. Vištienos gabalėliai iškeps labiau atskiri, jei maišysite juos mediniais kinų maisto valgymo pagaliukais. Šį patiekalą be galo tinka pagardinti šlakeliu žaliosios citrinos sulčių ir žuvies padažu. Valgykite pagaliukais - taip dar skaniau.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 9% (7 g)
Riebalai: 75% (25 g)
Baltymai: 16% (12 g)
Kcal: 298