Jautienos rutuliukai su jelapenu ir sūriu
Jautienos rutuliukai su jelapenu ir sūriu
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
325 g maltos jautienos;
1 kiaušinio;
druskos ir pipirų;
40 ml majonezo;
1 marinuoto jelapeno;
½ šaukštelio paprikos miltelių arba čili miltelių;
½ šaukšto Dižono garstyčių;
žiupsnelio maltos kajeno paprikos;
50 g čederio sūrio;
sviesto ar aliejaus kepimui.
Paruošimas:
1. Dubenyje sumaišykite majonezą, susmulkintą jelapeną, sutarkuotą čederio sūrį, prieskonius, ir garstyčias.
2. Į mišinį dėkite maltą jautieną ir kiaušinį. Gerai išmaišykite.
3. Formuokite rutuliukus ir kepkite juos keptuvėje vidutinėje kaitroje.
Su šiais rutuliukais tiks kone visi mūsų siūlomi padažai. Arba galite juos valgyti tiesiog su paprastu majonezu. Kiekvieną kartą pasirinkę vis kitą padažą, ragausite naują skonį. Pasigaminkite šių rutuliukų neaštrių: nedėkite jelapeno ir aštrių prieskonių.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 1% (1 g)
Riebalai: 73% (52 g)
Baltymai: 26% (41 g)
Kcal: 651