Kiaulienos kepsnys su mėlynojo pelėsinio sūriu padažu
Kiaulienos kepsnys su mėlynojo pelėsinio sūriu padažu
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
2 kiaulienos nugarinės gabalėlių;
1 šaukšto aitriųjų paprikų padažo;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
¼ šaukštelio druskos.
Garnyrui:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
150 g šviežių žaliųjų pupelių;
1 avokado;
svogūnų laiškų;
šviežios kalendros (nebūtinai);
druskos, pipirų.
Česnakiniam sviestui:
60 g kambario temperatūros sviesto;
česnako skiltelės;
¼ šaukštelio druskos;
paprikos miltelių.
Paruošimas:
1. Pasiruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite aitriųjų paprikų padažą, aliejų ir druską.
2. Mėsą įtrinkite marinatu ir palikite 15 minučių šaldytuve.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Marinuotą mėsą kepkite 20-30 minučių.
4. Kol kepa mėsa, pasiruoškite garnyrą: pupeles pakepinkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Sumažinkite ugnį ir suberkite prieskonius. Į keptuvę su pupelėmis, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūno laiškus, šakute sutrintą avokadą bei prieskonius.
5. Sumaišykite visus česnakiniam sviestui gaminti skirtus ingredientus.
Kiaulieną galite kepti ir keptuvėje. Pabandykite jau išsimarinavusią ir iškeptą mėsą supjaustyti mažesniais gabalėliais ir įmaišyti į garnyrą. Galėsite gardžiuotis pikantišku troškiniu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 3% (6 g)
Riebalai: 80% (78 g)
Baltymai: 18% (39 g)
Kcal: 901