Vištienos krūtinėlė, įdaryta kreminiais špinatais
Vištienos krūtinėlė, įdaryta kreminiais špinatais
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
400 g vištienos krūtinėlės (2 vienetų po 200 g);
8 šaukštų kreminio sūrio (Filadelfijos, maskarponės ar kt.);
½ puodelio špinatų;
½ šaukšto česnako miltelių (arba 1 skiltelės);
1 kajeno paprikos;
druskos, pipirų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
2. Špinatus, kreminį sūrį sumaišykite ir pagardinkite druska, pipirais, kajeno paprikomis.
3. Vištienos krūtinėlės išorę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4. Vištieną pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
5. Vištienos krūtinėlę įpjaukite perpus išilgai, palikdami vieną kraštą nenupjautą.
6. Į kiekvieną vištienos krūtinėlę įdėkite paruoštą špinatų įdarą ir uždarykite.
7. Paruoštas krūtinėles dėkite ant sviestinio popieriaus ir kepkite 25 minutes arba tol, kol iškeps.
Kreminį sūrį galima keisti kremine varške, kurią labai paprasta pasigaminti namuose - riebią varškę sutrinant iki vienalytės masės. Pateikiant vietoje padažo galite rinktis tą patį kreminį sūrį arba varškę, taip pat galite valgyti su slyviniais pomidorais.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (4 g)
Riebalai: 19% (16 g)
Baltymai: 77% (66 g)
Kcal: 424