Kokosinis vištienos karis su brokolių ryžiais
Kokosinis vištienos karis su brokolių ryžiais
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 45 minutės
Jums reikės:
2 šaukštų kokosų aliejaus;
600 g vištienos krūtinėlių;
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
2 šaukštelių smulkintos imbiero šaknies;
2 raudonųjų čili pipirų;
½ šaukštelio ciberžolės;
2 šaukštelių Dižono garstyčių;
2 šaukštelių malto kumino;
1 šaukštelio smulkintos kalendros;
400 g kokoso kremo;
500 g brokolių.
Paruošimas:
1. Pusę kiekio kokoso aliejaus ištirpinkite gilioje keptuvėje. Čia puikiai tiks wok keptuvė. Jei jos neturite — pasirinkite tiesiog gilesnę keptuvę. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais ir pakepkite vis pamaišydami.
2. Iškepus vištienai, ją atidėkite į šalį. Į keptuvę dėkite likusią dalį kokoso aliejaus ir griežinėliais pjaustytą svogūną. Kepkite maišydami, kol suminkštės. Tada išspauskite česnaką, dėkite smulkintą imbierą, čili pipirus, ciberžolę, garstyčias, kuminą bei kalendrą. Viską truputį pakepkite, kol pradės gardžiai kvepėti.
3. Pilkite kokosų kremą bei dėkite iškeptą vištieną. Troškinkite apie 20 minučių, kol viskas pilnai iškeps.
4. Pasiruoškite garnyrą: susmulkinkite brokolius virtuviniu kombainu iki ryžių formos. Pašildykite 2-3 minutes mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje su ištirpintu sviestu.
5. Patiekite vištieną su brokolių ryžiais ir raudonuoju čili pipiru ant viršaus.
Kepant vištieną, kad jos gabalėliai būtų kuo mažiau sulipę, rekomenduojame viso kiekio į keptuvę iškart nedėti. Pakepkite vieną pusę kiekio, tada - kitą. Vištienos gabalėliai iškeps labiau atskiri, jei maišysite juos mediniais valgymo pagaliukais. Šį patiekalą be galo tinka pagardinti šlakeliu žaliosios citrinos sulčių ir žuvies padažu. Valgykite pagaliukais - taip dar skaniau.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (7 g)
Riebalai: 75% (57 g)
Baltymai: 21% (32 g)
Kcal: 685