Vištienos šlaunelės traškia plutele
Vištienos šlaunelės traškia plutele
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 55 minutės
Jums reikės:
1 kg vištienos šlaunelių;
80 ml grietinės arba graikiško jogurto;
6 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų vištienos prieskonių;
druskos;
140 g kiaulienos odelių;
85 g kokoso drožlių (nesaldintų);
4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Įdėkite vištienos šlauneles į kepimo maišelį.
3. Atskirame inde sumaišykite graikišką jogurtą, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, vištienos prieskonius, druską.
4. Marinatą sudėkite ant vištienos į maišelį ir gerai suplakite. Palikite vištieną marinuotis apie 15 minučių kambario temperatūroje.
5. Susmulkinkite kiaulienos odeles mažais gabaliukais ir sumaišykite su kokoso drožlėmis.
6. Išsimarinavusią vištieną apvoliokite kiaulienos odelių ir kokoso drožlių mišinyje.
7. Apvoliotą vištieną dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstykite 4 šaukštais alyvuogių aliejaus.
8. Dėkite kepti į orkaitę 40—45 minutėms, kol vištiena bus pilnai iškepusi.
Vištienos šlauneles traškia plutele galite valgyti kartu su šviežiomis daržovėmis ir trupučiu becukrio majonezo.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (7 g)
Riebalai: 60% (113 g)
Baltymai: 36% (67 g)
Kcal: 490