Marmurinis sūrio pyragas (keksas)
Marmurinis sūrio pyragas (keksas)
Marmurinis sūrio pyragas – keksas! Jei tai Jūsų dar neįtikina – iš išorės purus ir šokoladinis, o viduje kreminis. Be jokio glitimo ir cukraus! Šokoladiniam sluoksniui ir šokoladinei tešlai naudojame juodojo šokolado lašus. Juose yra itin nedaug angliavandenių, visai nėra glitimo, laktozės, tinka vegetarams ir besilaikantiems keto mitybos! Šokoladiniai lašai pasaldinti eritritolio ir stevijos mišiniu, todėl neturi šalto poskonio. Tešla kepama iš kepimo mišinio „Kuchenglück“. Jame nėra glitimo, sojos ir, savaime suprantama, pridėtinio cukraus. Šis kepimo mišinys tinka besilaikantiems keto ir low carb mitybų – 100 g yra tik 3,2 g grynųjų angliavandenių!
Ingredientai
Tešlai:
1 pakuotė „Simply Keto Küchenglück“ kepimo mišinio (galima nusipirkti čia);
260 ml vandens;
50 g juodojo šokolado lašų (galima nusipirkti čia).
Sūrio pyrago įdarui:
185 g varškės (40 % riebumo);
75 g varškės sūrio;
35 g eritritolio (galima nusipirkti čia);
1 kiaušinis;
0,5 arbatinio šaukštelio kerobo miltelių (galima nusipirkti čia);
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės.
Papuošimui:
Juodojo šokolado lašų (galima nusipirkti čia);
Vyšnių.
Paruošimas
1 žingsnis
Tešlai:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C konvekciniu režimu.
2. 50 g šokolado atsargiai išlydykite vandens vonelėje.
3. Išmaišykite „Kuchenglück“ kepimo mišinį, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės.
4. Į pusę paruoštos tešlos įmaišykite išlydytą šokoladą.
5. Šviesią tešlą supilkite į kekso formą taip, kad susiformuotų griovelis.
6. Tamsią tešlą pasidėkite į šoną.
2 žingsnis
Sūrio pyrago įdarui:
1. Visas sūrio pyrago sudėtines dalis sumaišykite, kad gautumėte kreminės struktūros masę. Užpilkite ją ant šviesios tešlos.
2. Tamsią tešlą užpilkite ant sūrio pyrago sluoksnio.
3. Kepkite 175 °C apie 50 minučių.
4. Palikite atvėsti.
3 žingsnis
Papuošimui:
1. Galiausiai papuoškite tirpintu šokoladu ir vyšniomis.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "SimplyKeto.de".