Vištiena įdaryta kreminiais špinatais
Vištiena įdaryta kreminiais špinatais
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Ingredientai:
400 g vištienos krūtinėlės;
8 šaukštų kreminio sūrio;
Pusės puodelio špinatų;
Pusės šaukšto česnako miltelių (arba 1 išspausta skiltelė);
1 šaukštelis kajeno pipirų;
Žiupsnis druskos ir juodųjų pipirų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
2. Sumaišykite kartu špinatus ir kreminį sūrį. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, kajeno pipirais.
3. Vištienos krūtinėlės išorę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vištieną pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
4. Vištienos krūtinėlę įpjaukite perpus išilgai, palikdami vieną kraštą nenupjautą.
5. Į kiekvieną vištienos krūtinėles įdėkite paruoštą špinatų įdarą ir uždarykite krūtinėlę.
6. Dėkite ant sviestinio popieriaus ir kepkite 25 minutes arba tol, kol vidus nebebus rausvas.
Kreminį sūrį galima keisti kremine varške, kurią labai paprasta pasigaminti namuose – riebią varškę sutrinant iki vienalytės masės. Pateikiant vietoje padažo galite rinktis tą patį kreminį sūrį arba varškę, taip pat galite valgyti su slyviniais pomidorais.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".