Naminė karamelė
Naminė karamelė
Karamelė visiškai be cukraus, turinti mažai angliavandenių ir kalorijų – sunku patikėti! Savo receptus visada saldiname natūralia cukraus alternatyva eritritoliu, kuriame nėra angliavandenių ir kalorijų. Tačiau šį kartą naudojame rudąjį eritritolį. Galite naudoti jį ruošdami visus savo receptus, kuriems reikalingas rudasis cukrus, pvz., dangiškąjį crème brûlée. Skanią naminę karamelę rekomenduojame patiekti atvėsusią ir paskanintą druska – dėl autentiško sūrios karamelės skonio.
Ingredientai 3 porcijoms:
30 g rudojo eritritolio (galima rasti čia);
300 g grietinėlės;
1 kiaušinio trynys;
2 kiaušiniai.
Paruošimas:
1. Mažame puode įkaitinkite rudąjį eritritolį ir grietinėlę.
2. Suplakite trynį ir kiaušinius.
3. Leiskite grietinėlės mišiniui šiek tiek atvėsti ir atsargiai įmaišykite kiaušinius.
4. Supilkite mišinį į mažus stiklainius.
5. Įdėkite stiklainius į orkaitei atsparų indą ir užpildykite karštu vandeniu, kol jis pasieks maždaug ¾ stiklainių kraštų.
6. Karamelinį kremą kepkite 150 °C orkaitėje 40 minučių, kol krašteliai sutvirtės.
7. Leiskite kremui atvėsti ir patiekite su žiupsneliu druskos.
Skanaus!
Receptą sukūrė: Simplyketo.de