Sūrio pyragas su braškėmis
Sūrio pyragas su braškėmis
Ingredientai:
Pagrindo sluoksnis:
80 g sviesto;
3 šaukštai eritritolio;
1/2 šaukštelio druskos;
150 g stambiai pjaustytų pekano riešutų (galima keisti į kitus mėgstamus);
60 g migdolų miltų.
Kreminio sūrio sluoksnis:
170 g plakamosios grietinėlės;
120 g eritritolio;
Šlakelis vanilės ekstrakto;
300 g kambario temperatūros kreminio sūrio;
Braškių želės sluoksnis:
500 kg šviežių braškių;
20 g želatinos;
60 g šalto vandens;
60 g verdančio vandens;
2 pakeliai aviečių arbatos;
30 g eritritolio;
1 v. š. citrinos sulčių.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Vidutiniame puode ištirpinkite sviestą, eritritolį ir druską. Įmaišykite smulkintus pekano riešutus ir migdolų miltus - gerai išmaišykite.
3. Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi arba riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite apie 15 minučių (iki auksinės rudos spalvos), leiskite visiškai atvėsti.
4. Įdarui plakite grietinėlę, eritritolį ir vanilės ekstraktą iki standumo. Atskirame dubenyje išplakite kreminį sūrį iki purios masės. Sudėkite į plaktą grietinėlę ir greai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite ant atvėsusio pagrindo.
5. Braškes supjaustykite ir išdėliokite ant kreminio sūrio sluoksnio.
6. Želės sluoksniui - želatiną suberkite į šaltą vandenį. Kitame dubenyje verdančiu vandeniu užpilkite eritritolį ir aviečių arbatos maišelius. Maišykite, kol saldiklis ištirps ir vanduo taps raudonas. Gautą arbatą supilkite ant suminkštėjusios želatinos ir maišykite kol želatina visiškai ištirps. Įmaišykite citrinos sultis. Gautą želę tirštinkite šaldytuve apie 10 minučių, o po to supilkite ant braškių.
7. Dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms, kad sustingtų.
Skanaus!