Špinatų ir braškių salotos su vištiena
Špinatų ir braškių salotos su vištiena
Ingredientai 2 porcijoms:
Padažui:
2 v. š. citrinos sulčių;
1 a. š. garstyčių;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
Druska, juodieji pipirai;
Salotoms:
70 g špinatų;
120 g keptos ir supjaustytos vištienos krūtinėlės;
100 g pjaustytų braškių;
2 nedideli agurkai;
30 g smulkintų, skrudintų pekano riešutų (galima keisti kitais mėgstamais);
1 mažo raudonojo svogūno;
100 g fetos.
Paruošimas:
1. Dubenyje gerai išmaišykite citrinos sultis su garstyčiomis, supilkite alyvuogių aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Į dubenį sudėkite pjaustytus špinatus, vištieną, braškes, agurkus, pekano riešutus ir svogūną. Išmaišykite.
3. Sudėkite salotas į lėkštes, apibarstykite fetos sūriu ir apipilkite padažu.
Skanaus!