Nuogas mėsainis su šonine
Nuogas mėsainis su šonine
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
100 g šoninės;
300 g maltos jautienos;
1 šaukšto šalto vandens;
1 šaukštelio čili prieskonių;
½ šaukštelio česnako miltelių;
¼ šaukštelio druskos;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
½ šaukšto alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
40 g marinuotų agurkėlių;
40 g čederio sūrio;
40 g salotų;
1 pomidoro;
½ raudonojo svogūno;
75 ml majonezo
Paruošimas:
1. Sumaišykite maltą jautieną, vandenį, čili ir kitus prieskonius.
2. Galite į mėsą įdėti šiek tiek smulkintos šoninės.
3. Formuokite mėsainius šlapiomis rankomis.
4. Apvyniokite šoninę aplink kiekvieną mėsainį.
5. Patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių, keptuvėje ar orkaitėje apie 10–15 minučių.
6. Patiekite su čederio sūriu, marinuotais agurkėliais, salotomis, pomidorais, svogūnais ir majonezu.
Mėsainiams galite naudoti ir kitą mėsą: kiaulieną, vištieną, kalakutieną…
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 3% (7 g)
Riebalai: 78% (76 g)
Baltymai: 19% (42 g)
Kcal: 896