Traški keto vištiena su majoneziniu padažu
Traški keto vištiena su majoneziniu padažu
Ingredientai 6-8 porcijoms:
Vištienai:
6 vištienos krūtinėlės;
Druska, pipirai;
2 dideli kiaušiniai;
110 g riebios grietinėlės;
70 g migdolų miltai;
50 g smulkiai sutrintų kiaulienos odelių traškučių;
60 g tarkuoto parmezano;
1 a.š. česnako milteliai;
1/2 a. š. paprikos milteliai.
Majonezo padažui:
150 g majonezo;
30 g aštraus pomidorų padažo.100 g migdolų miltų;
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Vištienos krūtinėlęs perpjaukite pusiau, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius su riebia grietinėle. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kiaulienos odeles, parmezaną, česnako ir paprikos miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Kiekvieną vištienos krūtinėlės puselę pamerkite į kiaušinių mišinį, po to į migdolų miltų mišinį, kad gerai apsidengtų. Sudėkite vištieną ant paruoštos kepimo skardos.
5. Kepkite, kol vištiena taps auksinės spalvos, apie 40-45 minutes.
6. Kol kepa vištiena pasigaminkite padažą - dubenyje sumaišykite majonezą ir pomidorų padažą, pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus!