Keto čili troškinys
Keto čili troškinys
Ingredientai 6-8 porcijoms:
5 riekelės šoninės, supjaustytos juostelėmis;
1 didelio supjaustyto svogūno;
2 supjaustytų salierų stiebų;
1 supjaustyta paprika;
90 g griežinėliais supjaustytų pievagrybių;
2 išspaustos skiltelės česnako;
900 g maltos jautienos;
2 a.š. čili miltelių (jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau);
2 a. š. maltų kmynų (nebūtina);
2 a.š. džiovinto raudonėlio;
2 v.š. rūkytos paprikos;
Druska, pipirai;
2 jautienos sultinio kubelių;
500 g vandens.
Patiekimui:
Grietinė;
Susmulkintas čederis;
Pjaustyti svogūnų laiškai;
Pjaustytas avokadas.
Paruošimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies apkepkite šoninę. Kai šoninė bus traški, išimkite iš puodo. Į tą patį puodą sudėkite svogūną, salierus, paprika ir pievagrybus. Kepkite, kol suminkštės, 10-15 minučių, sudėkite česnaką.
2. Daržoves šiek tiek pastumkite į vieną puodo pusę ir sudėkite jautieną. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol neliks rausvos spalvos.
3. Suberkite čili miltelius, kmynus, raudonėlį ir paprikos miltelius, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, supilkite vandenį, dėkite sultinio kubelius ir užvirkite. Leiskite virti dar 30 minučių, kol didžioji dalis sultinio išgaruos.
4. Čili sudėkite į dubenėlius ir uždėkite grietinės, šoninės, apibarstykite sūriu, svogūnų laiškais ir avokadu.
Skanaus!