Veganiškas LowCarb (mažai angliavandenių) turintis šokoladinis putėsių pyragas
Veganiškas LowCarb (mažai angliavandenių) turintis šokoladinis putėsių pyragas
Visiškai viliojantis, tačiau paprastas receptas, kuriam reikia tik dviejų ingredientų – moliūgo ir juodojo šokolado be cukraus. Kartu jie sukuria dangišką kreminį becukrį pyragą, kuriame moliūgo visai nepajausite. Svajonė visiems šokolado mėgėjams, ieškantiems sveikesnės alternatyvos!
Ingredientai:
650 g sviestinio moliūgo
400 g tamsaus šokolado
Pabarstymui:
Kepimo kakava arba eritritolio milteliai
Be to:
23 cm apvali kepimo skarda
Paruošimas:
1. Nuimkite odelę nuo moliūgo, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas.
2. Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite puode su vandeniu, kol suminkštės (15-18 min.).
3. Atsargiai ištirpinkite šokolado lašus mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
4. Minkštą moliūgą kartu su skystu šokoladu dėkite į efektyvų trintuvą ir viską maišykite, kol susidarys 5. kreminis šokoladinis mišinys.
6. Supilkite mišinį į pasirinktą torto formą.
7. Tortą padėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandoms arba nakčiai.
8. Pasirinktinai, pyragą taip pat galite pabarstyti kepimo kakava arba eritritolio milteliais.
Skanaus!