Frittata su feta ir pomidorais
Frittata su feta ir pomidorais
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
6 didelių kiaušinių;
½ baltojo svogūno;
100 g fetos;
100 g vyšninių pomidorų;
1 šaukšto lydyto sviesto (ghee);
2 šaukštų šviežių žolelių (pvz.: petražolių, krapų, svogūnų laiškų, baziliko);
druskos, pipirų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 o C.
2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su lydytu sviestu. Naudokite keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę.
3. Kiaušinius išplakite. Pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite smulkintas šviežias žoleles. Išplakite.
4. Į keptuvę, kur kepa svogūnai, supilkite išplaktus kiaušinius ir kepkite, kol kraštai pradės trauktis.
5. Fetą supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus perpjaukite pusiau. Suberkite sūrį ir pomidorus ant kepančių kiaušinių.
6. Kepkite orkaitėje apie 7 minutes.
Fritata — puiki išeitis įvairiausiems maisto likučiams pašalinti. Galite dėti ant kiaušinių dešrą, įvairias daržoves, sūrius, šoninę.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 5% (6 g)
Riebalai: 70% (33 g)
Baltymai: 25% (27 g)
Kcal: 435