Varškės blyneliai
Varškės blyneliai
Porcijų skaičius: 12 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
4 kiaušinių;
1 puodelio varškės;
1 šaukšto vanilės ekstrakto;
½ šaukštelio stevijos saldiklio;
6 šaukštų kokosų miltų;
½ šaukštelio sodos;
kokosų aliejaus kepimui.
Paruošimas:
1. Išmaišykite varškę su kiaušiniais, vanilės ekstraktu ir saldikliu.
2. Po truputį įmaišykite kokosų miltus ir sodą.
3. Keptuvėje, su ištirpintu kokosų aliejumi, formuokite blynelius.
Jei ingredientus maišysite rankiniu būdu, liks varškės gabalėlių ir blyneliai nebus tokie minkšti ir purūs. Todėl patariame tešlą maišyti trintuvu. Tešla gaunasi lipni. Blynelius gali būti sunku apversti. Todėl formuokite maždaug 2 šaukštų dydžio blynelius ir apverskite juos plačia mentele. O jei ir subyrės koks blynelis, tai skoniui tikrai nepakenks. Užkrėskite ant nepavykusio blynelio grietinėlės, ir bėdos — kaip nebūta.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos (4 blynelių) maistinė vertė:
Angliavandeniai: 19% (13 g)
Riebalai: 54% (16 g)
Baltymai: 27% (18 g)
Kcal: 266