Aštrūs sūrio traškučiai
Aštrūs sūrio traškučiai
Porcijų skaičius: 10 | Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
100 g čederio sūrio;
20 g jalapeno ar aitriosios paprikos;
50 g kiaulienos šoninės.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
3. Sūrį susmulkinkite.
4. Kepimo skardoje iš sūrio suformuokite apie 10 vienetų atskirų traškučių.
5. Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais.
6. Ant kiekvieno suformuoto traškučio užbarstykite šoninės ir uždėkite po riekelę jalapeno.
7. Kepkite 7—10 minučių, kol sūris išsilydys ir kraštai paruduos.
8. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti, kad įgautų traškesio.
Jei nesate aštraus maisto mėgėjas, galite traškučius pagardinti česnako milteliais ar jūros druskos žiupsneliu. Sūrio traškučius galite skanauti kartu su guakamolės padažu ar tiesiog majonezu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 sūrio traškučio maistinė vertė:
Angliavandeniai: 0% (0 g)
Riebalai: 60% (3 g)
Baltymai: 40% (2 g)
Kcal: 33