Prieskoniais padengti makadamijos riešutai
Prieskoniais padengti makadamijos riešutai
Porcijų skaičius: 24 | Paruošimo laikas: 50 minučių
Jums reikės:
500 g makadamijos riešutų;
1 kiaušinio baltymo;
2 šaukštelių vandens;
2 šaukštų saldiklio stevia;
1 šaukštelio keto klevų sirupo;
½ šaukštelio cinamono;
žiupsnelio jūros druskos.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
2. Dubenyje sumaišykite vandenį ir baltymus, išplakite iki standžių putų.
3. Į išplaktą kiaušinio baltymą lėtai įmaišykite saldiklį, keto klevų sirupą, cinamoną ir druską.
4. Į paruoštą masę suberkite riešutus. Maišykite atsargiai, kad riešutai tolygiai pasidengtų.
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu sudėkite riešutus.
6. Kepkite apie 45 minutes, kas 15 minučių pamaišydami.
7. Riešutams iškepus, leiskite jiems visiškai atvėsti.
Tokius makadamijos riešutus galima pasigaminti ir aštrius. Tereikia į kiaušinio baltymą įdėti aštrių prieskonių.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 riešutėlio maistinė vertė:
Angliavandeniai: 5% (1 g)
Riebalai: 83% (15 g)
Baltymai: 11% (2 g)
Kcal: 151