Barbekiu padažas
Barbekiu padažas
Porcijų skaičius: 6 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukšto pomidorų pastos;
½ baltojo svogūno;
1 šaukšto aštrių prieskonių;
2 šaukštelių česnako miltelių;
1 šaukštelio maltų kmynų;
½ šaukštelio kajeno paprikos;
400 g konservuotų pomidorų;
2 šaukštų obuolių sidro acto;
2 šaukštelių druskos.
Paruošimas:
1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pilkite pomidorų pastą ir kelis šaukštus vandens. Suberkite susmulkintą svogūną ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės.
2. Sudėkite konservuotus pomidorus. Supilkite prieskonius, actą ir druską. Virkite puode apie 15-20 minučių vidutinėje kaitroje.
3. Visą masę sutrinkite su blenderiu iki vientisos masės.
4. Jei norite tirštesnio padažo, ilgiau troškinkite, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Šį padažą pasigaminti visai nesunku. Todėl labai rekomenduojame jo nepirkti parduotuvėse, nes dažniausiai tokie padažai būna prisotinti nereikalingų angliavandenių. Pačių gamintu padažu ne tik palepinsite savo organizmą, bet ir maloniai nustebinsite draugus, susirinkusius į barbekiu vakarą.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 15% (3 g)
Riebalai: 79% (8 g)
Baltymai: 6% (1 g)
Kcal: 91