Pesto padažas
Pesto padažas
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
60 g šviežių bazilikų;
35 g kedrinių pinijų;
2 česnako skiltelių;
30 g alyvuogių aliejaus;
25 g parmezano;
druskos;
vandens.
Paruošimas:
1. Sausoje keptuvėje vidutinėje kaitroje lengvai pakepinkite kedrines pinijas. Leiskite atvėsti.
2. Virtuviniu kombainu ar trintuvu suplakite bazilikus, atvėsusias kedrines pinijas, česnakus, alyvuogių aliejų ir parmezaną. Plakite keletą minučių, kad pasiektumėte tinkamą konsistenciją. Pesto padažas neturėtų būti vientisas. Neplakite per ilgai.
3. Jei pesto padažas gavosi per tirštas, įpilkite vandens ir dar truputį paplakite.
Tradicinio itališko pesto padažo paslaptis - kokybiški ir švieži produktai. Rinkitės tikrai šviežius baziliko lapelius, kokybišką alyvuogių aliejų bei tikrą parmezaną (Parmigiano Reggiano). Labai svarbu tinkamai pakepinti kedrines pinijas. Nesudeginkite jų, kitaip Jūsų pesto padažas įgaus kartų skonį.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 3% (1 g)
Riebalai: 91% (14 g)
Baltymai: 6% (2 g)
Kcal: 155