Sviestinis padažas
Sviestinis padažas
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
150 g sviesto;
1 kiaušinio trynio;
1 šaukšto garstyčių;
1 šaukštelio citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite į indą ir leiskite atvėsti.
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir garstyčias. Lėtai pilkite sviestą, nuolat plakdami mikseriu.
3. Plakite tol, kol padažas pasidarys tirštas. Įpilkite citrinos sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Šaldytuve šį padažą galite laikyti 5-7 dienas. Padažas su kiekviena diena vis tirštės. Sutirštėjusį jį ypač gardu patiekti su karšta mėsa: jis nuostabiai išsilydo ir suteikia mėsai nepakartojamo švelnumo.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 3% (4 g)
Riebalai: 98% (32 g)
Baltymai: 2% (1 g)
Kcal: 285