Avokadų majonezas
Avokadų majonezas
Porcijų skaičius: 10 | Paruošimo laikas: 5 minutės
Jums reikės:
2 avokadų (būtinai gerai prinokusių);
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukšto citrinos sulčių;
1 skiltelės česnako;
druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir išskobkite minkštimą šaukštu. Išspauskite česnaką ir supilkite citrinos sultis. Išplakite trintuvu ar plakikliu iki vientisos kreminės konsistencijos.
2. Supilkite alyvuogių aliejų ir dar paplakite. Tik ne per ilgai, nes alyvuogių aliejus gali apkarsti.
3. Įdėkite druskos ir pipirų.
Avokadų majonezą galite papildyti 2 šaukštais Dijono garstyčių. Taip pat siūlome vietoj juodųjų pipirų, naudoti baltuosius: avokadas su baltaisiais pipirais - neįtikėtinai geras derinys.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Viso kiekio maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (16 g)
Riebalai: 92% (102 g)
Baltymai: 2% (4 g)
Kcal: 993