Kepti šparagai (smidrai)
Kepti šparagai (smidrai)
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
500 g šviežių šparagų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
½ šaukštelio česnakų miltelių;
¼ šaukštelio jūros druskos;
¼ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 oC. Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių.
2. Šparagus nuplaukite ir nukarpykite kotų galiukus. Jie gali būti per kieti.
3. Vienu aukštu sudėkite šparagus ant kepimo popieriaus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska, pipirais ir česnakų milteliais. Pirštais tolygiai paskirstykite aliejų ir prieskonius ant visų šparagų. Kruopščiai paskirstykite vienu aukštu.
4. Kepkite šparagus orkaitėje 12-20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo šparagų kietumo.
Šparagus galite kepti ir keptuvėje. Naudokite tuos pačius priedus. Kepkite mažoje kaitroje ir dažnai pamaišykite, kad šparagai apkeptų vienodai iš visų pusių. Tiesa, aliejaus gali reikėti daugiau. Su tokiu garnyru labai tinka jautienos steikas, vištienos kepsniai.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 17% (2 g)
Riebalai: 74% (7 g)
Baltymai: 9% (2 g)
Kcal: 86