Populiarioji citrininė varškė
Populiarioji citrininė varškė
Porcijų skaičius: 12 | Paruošimo laikas: 7 minutės
Jums reikės:
½ puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių;
2 šaukštų nutarkuotos citrinos žievelės;
saldiklio eritritolio;
½ puodelio tirpinto sviesto;
2 kiaušinių;
3 kiaušinių trynių;
¼ šaukštelio druskos.
Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakite šluotele dideliame dubenyje.
2. Dėkite saldiklį, kiek Jums norisi saldumo ir gerai išplakite.
3. Dėkite visus likusius ingredientus ir vėl plakite.
4. Įdėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei. Išėmus vėl plakite.
5. Vėl dėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei. Tai kartokite dar tris kartus. Mikrobangų krosnelėje ši masė turi pabuvoti 5 minutes.
6. Leiskite „varškytei“ „pailsėti“ kambario temperatūroje 10-15 min.
Ši citrininė „varškė“, laikoma šaldytuve, tinkama vartoti apie savaitę. Ją galite ir užšaldyti. Iš pateikto kiekio ingredientų, pagaminsite 1-1½ puodelio varškės. Šis ryškiai geltonas skanėstas puikiai tinka keksiukų, pyragų ir visokių kitokių skanėstų įdarui. Užšaldykite kameroje ir turėsite sodraus skonio ledus.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (2g)
Riebalai: 88% (13 g)
Baltymai: 6% (2 g)
Kcal: 124