Aviečių džemas
Aviečių džemas
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
50 g šviežių aviečių;
½ šaukšto čhia sėklų;
vanilės ekstrakto;
1 šaukšto karšto vandens.
Paruošimas:
1. Čhia sėklas užpilkite karštu vandeniu ir leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Suberkite avietes ir supilkite vanilės ekstraktą. Suplakite mikseriu.
Džemui pasigaminti galite naudoti ir šaldytas uogas, tačiau pirmiausiai leiskite joms pilnai atitirpti. Taip pat galite naudoti ir kitas mažai angliavandenių turinčias uogas, pavyzdžiui, mėlynes, gervuoges, serbentus ar spanguoles. Patiekite su blynais ar kitu desertu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 2 g
Riebalai: 1 g
Baltymai: 1 g
Kcal: 30