Vištienos ir pievagrybių sriuba
Vištienos ir pievagrybių sriuba
Porcijų skaičius: 6 | Paruošimo laikas: 50 minučių
Jums reikės:
100 g sviesto;
1 svogūno;
600 g vištienos krūtinėlių;
3 skiltelių česnako;
3 puodelių vištienos sultinio;
500 g pievagrybių;
500 g riebios plakamosios grietinėlės;
druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Vištienos krūtinėles virkite apie 30 minučių pasūdytame vandenyje.
2. Kol vištiena verda, smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką, stambiai supjaustykite pievagrybius.
3. Išvirtą vištieną išimkite iš sultinio ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
4. Gilesnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite vištieną, svogūną, česnaką, prieskonius ir kepkite kol gražiai paruduos.
5. Iškeptą vištieną sudėkite į vištienos sultinį, uždenkite dangčiu ir virkite, kol skoniai „susidraugaus“. Tai gali trukti 10-15 minučių.
6. Į sriubą įmaišykite grietinėlę. Neužvirkite.
Šią sriubą, kaip ir daugelį kitų, galite pagardinti tarkuotu sūriu. Puikiai tiks ir sėklos. Ypač sezamo. Įmaišykite sūrį į sriubą ir jos konsistencija taps tirštesnė.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 10% (8 g)
Riebalai: 67% (50 g)
Baltymai: 23% (16 g)
Kcal: 531