Suflė
Suflė
Darykite pagal savo skonį, eksperimentuokite su uogomis, skoniais, poskoniais ir prieskoniais, jei šiluma dar (tikiuosi) grįš, idealiai tiks atsigaivinimui.
Jums reikės:
2 kiaušinių baltymų;
15 g želatinos:
100 g braškių (arba aviečių, serbentų...);
Citrinos sulčių;
Žiupsnelio druskos;
Mėtos;
Saldiklio (čia naudotas inulinas).
Gaminimas:
1. Suplakite kiaušinius su druska ir citrinų sultimis iki standžių putų. Pabaigoje sudėkite saldiklį.
2. Ištirpdykite želatiną karštame vandenyje ir kiek atvėsinkite, kad pilant nesuirtų baltymai.
3. Uogas sutrinkite su mėtomis. Į baltymus supilkite uogas ir želatiną. Toliau plakite. Masė turi tapti tirštos grietinės konsistencijos.
4. Pilkite į formą ir dėkite 20 min į šaldiklį. Supjaustykite ir skanaukite.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Būk kietas su Keto".