Žiedinių kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų sriuba
Porcijų skaičius: 8 | Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
2 šaukštų sviesto;
1 nedidelio svogūno;
1 žiedinio kopūsto;
žiupsnelio muskato riešuto miltelių;
4 puodelių vištienos sultinio;
250 ml riebios plakamosios grietinėlės;
250 g čederio sūrio;
druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą.
2. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, žiedinį kopūstą, susmulkintą žiedynais, prieskonius ir pakepinkite apie 10 minučių, kol suminkštės ir lengvai paruduos.
3. Į puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite muskato riešuto miltelius ir užvirkite.
4. Sumažinkite kaitrą iki visai silpnos ir troškinkite maždaug 15 minučių.
5. Nuo kaitros nukeltame puode įmaišykite grietinėlę ir sutrinkite sriubą blenderiu iki vientisos masės.
6. Sudėkite tarkuotą čederio sūrį ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Netinkamai paruoštos daržovės praranda ne tik spalvą, dalį skonio, bet ir visą puokštę naudingų savybių. Pasiimkite iš šios sriubos visas Jums naudingas medžiagas, kokias tik įmanoma. Prieš gamindami sriubą, pamerkite žiedinius kopūstus į šaltą sūdytą vandenį 20 minučių. Stebėkite, kad kopūstas nepervirtų!
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 11% (5 g)
Riebalai: 57% (28 g)
Baltymai: 32% (16 g)
Kcal: 227