Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 25 minutės
Jums reikės:
2 puodelių brokolių;
1 vidutinio dydžio morkos;
1 mažo svogūno;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelio česnako miltelių;
druskos ir pipirų;
žiupsnelio muskato riešuto miltelių;
2 puodelių vištienos arba jautienos sultinio;
1 saujos špinatų;
125 ml riebios plakamosios grietinėlės;
120 g čederio sūrio;
125 g fermentinio sūrio (pasirinktinai).
Paruošimas:
1. Įpilkite alyvuogių aliejų į didelį puodą ir įkaitinkite vidutinėje kaitroje.
2. Sudėkite smulkiai supjaustytą morką ir svogūną. Maišykite 1-2 minutes.
3. Sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, brokolius ir prieskonius. Sumaišykite ir virkite dar 1 minutę.
4. Įpilkite sultinį, išmaišykite ir virkite 8-10 minučių, kol daržovės suminkštės.
5. Nuėmus puodą su sriuba nuo kaitros, įmaišykite grietinėlę.
6. Supilkite sriubą į trintuvą, suberkite špinatus ir sutrinkite iki vientisos masės.
7. Į sutrintą sriubą sudėkite tarkuotus čederio ir fermentinį sūrius. Maišykite kol suriai visiškai ištirps.
Jeigu norite, kad brokolių ir sūrio sriuba būtų dar maistingesnė, galite į ją įdėti keptų vištienos gabaliukų.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 9% (6 g)
Riebalai: 58% (35 g)
Baltymai: 33% (20 g)
Kcal: 433