Vištienos salotos su graikiniais riešutais
Vištienos salotos su graikiniais riešutais
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
325 g vištienos šlaunelių mėsos;
½ poro;
30 g sviesto;
75 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
150 ml grietinės;
30 ml baltojo vyno;
druskos ir pipirų.
Salotoms:
110 g lapinių žalumynų;
40 g vyšninių pomidorų;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
40 g graikinių riešutų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Susmulkinkite porą ir pakepkite svieste. Sudėkite į kepimo indą.
3. Vištieną pagardinkite druska ir pipirais, kepkite svieste iki auksinės spalvos. Sudėkite į kepimo indą ant poro.
4. Puode sumaišykite grietinę ir vyną. Keletą minučių pakaitinkite vidutinėje kaitroje, kol padažas šiek tiek sutirštės.
5. Susmulkinkite sūrį ir įdėkite į puodą su padažu. Leiskite ištirpti nuolat maišant. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.
6. Supilkite padažą ant vištienos ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių.
7. Patiekite su paruoštomis salotomis ir graikiniais riešutais. Paskaninkite alyvuogių aliejumi. Jei nemėgstate mėlynojo pelėsinio sūrio, galite jo nedėti, arba rinktis mocarelą, parmezaną ar paprastą fermentinį sūrį. Tačiau rinkdamiesi būtent mūsų siūlomą sūrį, išgausite tobuliausią šio patiekalo skonį.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 4% (8 g)
Riebalai: 78% (76 g)
Baltymai: 19% (41 g)
Kcal: 897