Tuno užkepėlė
Tuno užkepėlė
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
30 g sviesto;
½ svogūno;
½ žaliosios paprikos;
75 g salierų stiebų;
225 g konservuoto tuno aliejuje;
25 ml majonezo;
50 g parmezano sūrio;
½ šaukštelio aštrių prieskonių;
druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Smulkiai supjaustytus svogūną, papriką ir salierą, kepkite keptuvėje svieste, kol šiek tiek suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Riebalais išteptame kepimo inde sumaišykite tuną, majonezą, tarkuotą parmezano sūrį ir aštrius prieskonius. Sudėkite keptas daržoves ir išmaišykite.
4. Kepkite 15-20 minučių.
Jei rinksitės šviežią tuną, prieš gaminant užkepėlę jį pakepkite. Galite papildomai įdėti alyvuogių. Čia puikiai tiks ir rauginti agurkai.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 2% (5 g)
Riebalai: 80% (83 g)
Baltymai: 18% (43 g)
Kcal: 953